155418308_b72c1ec090

 

lördag, september 17, 2005

INVOLTINI DI MELANZANE E MOZZARELLA - AUBERGINERULLAR OCH MOZARELLA


I dag har jag japaner på lunch så jag hinner inte skriva så mycket men ville iallafall lägga ut det här receptet som passar väldigt bra som förrätt. Aubergine är en underbra grönsak att använda som bas i en rätt och sedan bygga på med andra ingredienser, det mesta passar ihop med en!



INVOLTINI DI MELANZANE E MOZZARELLA eller AUBERGINERULLAR OCH MOZARELLA

Auberginer, avlånga
Mozzarella, helst buffel men vanlig går lika bra
Ströbröd
Finhackad persilja
1 vitlöksklyfta
Mogna tomater
Basilika
Salt
Olivolja

- Skär bort blomman på auberginen och skär den sedan i väldigt tunna skivor på längden.
- Salta skivorna lite och låt dem ligga en stund (ca 10 minuter), detta för att de skall bli mjukare och därigenom lättare att rulla ihop.
- Under tiden så blandar du ihop ströbröd och hackad persilja, salta lätt.
- Hacka tomaterna väldigt fint, lägg dem i en skål och salta och häll på lite olivolja. Strö på lite hackad basilika och låt det stå en stund.
- Torka av aubergineskivorna och strö på ströbrödsblandningen.
- Skiva mozzarellan i fina skivor och lägg en skiva på varje aubergineskiva. Rulla försiktigt ihop det hela och stäng rullen med hjälp av en tandpetare.
- Värm oljan i en stekpanna tillsammans med den delade vitlöksklyftan, lägg ner auberginerullarna och stek dem på medelvärme. Vänd dem så att de steks runt om.
- Servera dem med tomathacket som på bilden.
BlogRankers.com

Top Food & Drink Blogs