155418308_b72c1ec090

 

torsdag, december 04, 2008

PURJO OCH POTATISSOPPA MED ZUCCHINI, TIMJAN OCH GRÄSLÖK

leek

Här är det sååå dimmigt, väldigt suggestivt att leva i men ack så rätt och kallt! Då passar det fint med en värmande soppa!

Leek and Potato Soup with Zucchini, Thyme and Chives




PURJO OCH POTATISSOPPA MED ZUCCHINI, TIMJAN OCH GRÄSLÖK
3-4 port

1 purjo
4 potatisar
1 zucchini
1/2-1 tsk timjan
1/2 glas vitt vin
7,5 dl grönsaksbuljong
parmesan, nyriven
gräslök, hackad
(grädde om man vill)
salt
olivolja extravergine

- Skiva grönsakerna och stek dem på svag värme tillsammans med timjan och vitt vin i ca 10 minuter. Rör ofta.
- Add buljong, kolla sälta och låt det småkoka i 12-15 minuter.
- Kör i mixer till soppan är slät, strö på parmesan och rör om. Om du vill kan du ha i lite grädde.
- Servera med hackad gräslök ovanpå.

Leek and Potato Soup with Zucchini, Thyme and Chives

AddThis Social Bookmark Button
BlogRankers.com

Top Food & Drink Blogs